Zetel in de nieuwe raad is gewild

Zetel in de nieuwe raad is gewild

door Geurt Franzen

Is het een goed teken dat er al elf aanmeldingen zijn voor de verkiezingen van de nieuwe gemeenteraad van het Land van Cuijk? Positivo’s zullen zeggen: een bewijs dat de democratie lééft, goed dat steeds meer mensen enthousiast mee willen denken over en werken aan deze prachtige nieuwe gemeente in de bocht van de Maas!

Je kunt er ook anders naar kijken: dat de komst van nieuwelingen bewijst dat het vertrouwen in de bestaande partijen weinig voorstelt.  

Het wordt wel een kippenhok, vrees ik, als er straks tien politieke partijen (en wellicht een afvaardiging van dat rapaljeclubje uit Den Haag) in de raadzaal gaan debatteren over een extra verkeersdrempel in de Breid in Maashees. Ik denk dat Liesbeth van Heeswijk (Liberaal LVC), gisteren geciteerd in deze krant, gelijk heeft als ze vreest dat het allemaal heel stroperig wordt.

Hoe het ook zij, het enthousiasme van die potentiële raadsleden heeft bij mij een vuurtje aangewakkerd. Want ach, als er plaats is voor elf partijen op die kandidatenlijst, kan een twaalfde er ook wel bij. Ik denk dat het hoog tijd wordt dat ik mijn kritische hoekje in deze krant verruil voor het pluche van een raadzetel. Dat het hoog tijd wordt dat ik mijn verantwoordelijkheid neem en de betere jaren van mijn leven ten dienste stel aan de samenleving. Meepraten, meebeslissen over de toekomst van die mooie gemeente die in het verschiet ligt. 

Heb er gisteren al over gedroomd. Waarnemend burgemeester Roemer geeft het woord aan het raadslid van de Dwarskijkerspartij, die in zijn maidenspeech zegt: ‘Mijnheer de voorzitter! Wij van de DP vinden dat alle verkeersdrempels in de gemeente moeten worden vervangen door een greppel.’

Ik reken op uw stem.

Previous post Dode broer mag in het geheim begraven worden
Next post Hoe Beers de ‘principiële’ gemeente Cuijk te slim af is