Zeven Dagen

De roman ZEVEN DAGEN is verschenen op 15 oktober 2017.

Het is december 1972. Op de maan wandelen twee astronauten, voorlopig voor het laatst, en op aarde slijt Tommy zijn vrije uren aan de flipperkast. Maar als zijn doodzieke vader in het ziekenhuis wordt opgenomen, biedt het spelletje met de zilveren kogel hem weinig troost. In een onstuimige week, waarin hij wordt meegezogen in een draaikolk van emoties en hallucinaties, ontdekt hij een oud schrift van zijn vader. Het bevat een verhaal over een dramatische gebeurtenis die lang geleden plaatsvond, aan de oever van een rivier op een snikhete zomeravond. Al lezend realiseert hij zich dat zijn vader niet alleen de schrijver van het verhaal was, maar ook bij een vreselijke misdaad betrokken is geweest.

Op zoek naar de waarheid neemt een verblindende boosheid bezit van hem, met ernstige ontsporingen tot gevolg. Ondertussen tikt de klok door. De enige die hem kan vertellen wat er écht is gebeurd op die zomeravond, heeft nog maar zeven dagen…

Klik hier voor een fragment.

‘Franzen beschrijft voortreffelijk het onhandig manoeuvreren van een puber met een teveel aan emoties en de testosteron die daarbij vrijkomt.’ (Jace van de Ven, Brabant Cultureel) 

‘Franzen weet hoe hij een broeierige sfeer moet oproepen.’ (Hans Muiderman, Literair Nederland)

‘Dank voor een duik in het verleden met de worsteling van een puber uit een sociale klasse die het niet makkelijk had, maar er wel een trots en eer op nahield die bewonderenswaardig is.’ (Wim Hillenaar, burgemeester van Cuijk)

‘Ik kan haast niet stoppen met lezen!’ (Lezer)

‘Wat een prachtig historisch boek over onze streek. Ik heb er ontzettend van genoten!’ (Lezer)