Afgelast

De ene afgelasting na de andere valt in mijn mailbox. Op de social media-kanalen die ik volg, is het niet veel anders. Het lijkt wel Domino Day. Heb zelfs mijn eigen verjaarspartijtje gecanceld. Ooit vertel ik tegen mijn kleinkinderen, als ze ergens over klagen: ‘Weet je wat pas erg was? Het Corona-virus, dát was erg! Toen werd zelfs al het voetbal afgelast!’
Moet ik het wel overleven natuurlijk.
Woensdagmiddag nog door het oog van de naald gekropen. Hoop ik. Zat met twintig anderen in een klein zaaltje in de Boxmeerse bieb. Eigenlijk had BiblioPlus die woensdagochtend alle lezingen en andere bijeenkomsten vanwege het virus afgelast. Dus de lezing over Van den vos Reinaerde, de enige schurk waar ik een zwak voor heb, zou niet doorgaan. Halfuur later nieuwe mail: de lezing van vanmiddag gaat toch door. Want de spreker is al onderweg en komt van ver: uit Frankrijk.
Hij had gelukkig een flacon desinfecterende gel bij zich waarmee hij voor het begin van de lezing demonstratief zijn handen masseerde.
Ik heb mijn handen goed thuis kunnen houden, ook bij oude bekenden. Alleen tikkies met de ellenboog gegeven. Iemand grapte al: ‘Als het zo doorgaat, belanden we allemaal bij de huisarts. Niet met Corona, maar met ontstoken ellebogen.’
Bij gebrek aan medicijn is er altijd nog humor. Laten we ons daar maar aan vasthouden, in deze barre tijden. Kent u de allernieuwste Corona-mop al? Er is een speciaal Corona-dieet ontwikkeld. Het 3 P’s-dieet. Je mag dan alleen maar pizza’s, pannenkoeken en platte vis eten. Die passen door de brievenbus…
Beetje lachen mensen. En gewoon ademhalen. En handen wassen, vooral dat. En als woensdag mijn column ontbreekt, weet u genoeg. Schuld van Reintje.