Werkplek

Dwarskijker woensdag 30 oktober 2019

Nu de naam van de nieuwe gemeente bekend is en de gemeenteraden de verloving van Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis hebben bekrachtigd, wordt het tijd voor praktische zaken. Zoals: waar moet het gemeentehuis komen? Drie werkplekken zou ik niet doen. Efficiënt werken doe je dicht bij elkaar.
Ongetwijfeld komt er weer discussie over paspoorten en rijbewijzen. Dat inwoners geen kilometers willen rijden om die te moeten ophalen. Kunnen we afspreken dat we dat gezeur dit keer overslaan? Die komt een koerier echt wel brengen. Als ze pizza’s kunnen bezorgen in Westerbeek, is zo’n pasje kinderspel.
Voor andere zaken gaat u toch niet naar het huis van de gemeente. Ik zou bijna zeggen: deed u dat maar wél. Af en toe eens kijken en luisteren naar de plaatsgenoten die u heeft afgevaardigd om voor u beslissingen te nemen, houdt ze scherp. Kijk ze af en toe diep in de ogen, dan beseffen ze voor wie ze het ook alweer doen.
Goed, dat gemeentehuis dus. Lijkt me ook een kwestie waar we het niet al te lang over hoeven hebben. Cuijk heeft, met de naam van de nieuwe gemeente, zijn cadeautje wel gehad. Dus nu is Boxmeer aan de beurt. Achter het huidige gemeentehuis is rekening gehouden met een extra aanbouw, heb ik ooit begrepen. Het verwaarloosde postkantoor ertegenover kan weg en daar kan dan een nieuw kantoor verrijzen. Een ondergrondse doorgang onder het plein en klaar is Kees.
Da’s dan geregeld.
Wat zegt u? Cadeau voor Sint Anthonis? Is vrijen met Boxmeer en Cuijk geen cadeau op zich dan? Nou vooruit. Sint Tunnis krijgt het voorrecht van de heisessies van ambtenaren en bestuurders. Daar worden alle nieuwe plannen geboren. Hei zat. Nog wel. Misschien eerst wat boeren saneren.