Explorer

Dwarskijker zaterdag 14 december 2019

Die Boxmeerse YouTuber heeft onbedoeld toch maar mooi een hoogtepunt bereikt: een Amerikaanse cel. Hij noemt zich ‘urban explorer’. Hij probeert, met een camera in de aanslag, op afgesloten terreinen of in niet-toegankelijke gebouwen te komen. Filmpje maken, op YouTube zetten en vervolgens ‘likes’ en volgers scoren. Beetje geheimzinnig doen, alsof je gevolgd wordt, alsof het spookt in die gure gebouwen en verlaten terreinen. Echt stoer.
Zijn doel was eigenlijk Area 51 in Nevada, een geheime Amerikaanse luchtmachtbasis. Maar de sheriff van Nye County pakte de Boxmerenaar, samen met een andere YouTuber, in zijn lurven toen hij de bordjes ‘no trespassing’ negeerde. Wist ie best, dat het ‘verboden toegang’ betekende.
Van de ene kant pech, van de andere kant: zo’n cel levert natuurlijk de nodige ‘likes’ op. Maandag moet hij naar de rechter. Als hij heeft, komt hij er met een geldboete van af. Anders wordt het een paar maanden zitten. Dat kost volgers. Moet wel een beetje afwisseling in zitten, hè, in dat ‘urban exploren’. Zo’n cel hebben we na één aflevering wel gezien.
Moet bekennen dat ik ook wel eens een verbodsbordje negeer. Niet om ergens wat te gaan exploren, maar gewoon, omdat ik geen zin heb om om te rijden. Zo dacht ik vorig jaar, komend uit Mill, dat ik dat bordje ‘weg afgesloten’ op de Wanroijseweg, waar de straat openlag, wel kon negeren. Het fietspad was breed genoeg voor mijn auto. Ik was bijna in Wanroij toen het fietspad ophield. Rood-wit hek. Ik kon nergens keren. Moest ik hetzelfde fietspad terug, in zijn achteruit. Had ik eigenlijk moeten filmen. Maar ik had beide handen hard nodig vanwege de bochten. Volgende dag naar de fysio. Schouder verrekt.