Camera’s

Dwarskijker zaterdag 17 augustus 2019

Zag u die joekel van een camera in die straat in Tiel ook in deze krant staan? Daar woont blijkbaar een heerschap dat de buurt enige overlast verzorgt. En omdat de gemeente geen bewijs heeft – nodig om de man zijn huis uit te kunnen gooien – hebben ze die camera er neergezet. Komt de Tielenaar weer schreeuwend zijn huis uitgerend, dan streamt Big Brother zijn afwijkend gedrag direct door naar de autoriteiten en staat de volgende dag de ME voor zijn deur. Waarschijnlijk om vijf uur ’s ochtends. Doen ze altijd met criminelen. Die slapen dan nog hun diepe slaap, want laat naar bed vanwege een plofkraak in het holst van de nacht.
Nog bonter maakt het de provincie Brabant. Die gaat nu serieus overwegen onze bossen en heidegebieden te voorzien van camera’s. Omdat de pillenmakers, zijn er blijkbaar veel van in Brabant, hun vaten met chemisch afval niet kunnen inleveren bij de gemeentelijke stortplaats en dus dumpen in onze fraaie bossen.
Over elke camera wordt goed nagedacht, daar ben ik van overtuigd. De overheid weet best dat de privacy van de burger in het geding is. Maar geen enkel overheidsapparaat maakt zich druk om het geheel. Dat als je al die camera’s optelt, Nederland een land wordt waar de vrijheid van de burger – in ‘44/’45 herkregen – ernstig wordt bedreigd.
Overheid, sodemieter op met die camera’s en pak de problemen bij de bron aan. Mensen die de weg kwijt zijn en notoire ruziemakers moet je helpen. En die pillen… als zelfs atleten er een handeltje in zien, moeten we ze misschien maar legaliseren. Dan komt het afval gecontroleerd in de recycling. En met een fikse accijns op de xtc krijgt onze schatkist een douceurtje waarmee de aow verhoogd kan worden.