Biografie

ea_1510_1435_05Geurt Franzen (1958) woont in Boxmeer, is getrouwd en heeft drie dochters. Hij studeerde Nederlands MO-A, Fotografie, PR & Voorlichting en Cultuurwetenschappen (propedeuse). Hij is in de journalistiek werkzaam sinds 1987 en vervulde een groot aantal verschillende functies. Zo was hij behalve verslaggever ook eindredacteur binnen/buitenland, chef foto/beeld/vormgeving, literatuurrecensent en columnist (taalrubriek) voor regionaal dagblad De Gelderlander. Hij schrijft wekelijks de column ‘Geen nieuws’ in de editie Maasland van De Gelderlander en de historische rubriek Boeven & Boefjes.

Sinds 1 mei 2015 is hij gevestigd als zelfstandig en onafhankelijk journalist en (tekst)schrijver. Zie voor zijn zakelijke werk de site metzet.nl

Geurt Franzen schrijft po√ęzie en proza sinds zijn 14e. In mei 2014 debuteerde hij bij Uitgeverij Aksent met de roman Duiveldans. In hetzelfde jaar schreef hij de musical ‘Carrousel’ die in 2016 wordt opgevoerd. Hij werkt momenteel aan verschillende projecten, zoals de romans ‘De brugwachter‘ (werktitel) en Zeven dagen (werktitel), en aan het script voor een korte film voor kinderen. Daarnaast schrijft hij Engelstalige songteksten, voor het repertoire van de band The Allyway, waarin hij sologitaar speelt.

Lees hier het interview van Rene Megens in dagblad De Gelderlander.