Caroussel

Op 28, 29 en 30 oktober 2016 werd in de sporthal van Gennep de musical Carrousel, alles draait om liefde op de Gennepse kermis opgevoerd waarvoor Geurt Franzen het script en de liedjes schreef. De regie was in handen van Pepijn Moors, componist Steven Gerrits tekende voor de muziek.

De musical vertelt het verhaal over een jongen die een meisje ontmoet. Maar iemand plaatst zich tussen hen in. Zo bondig kun je Carrousel, alles draait om liefde op de Gennepse kermis samenvatten. Denk aan de twee koningskinderen uit het Middeleeuwse lied: ‘Het waren twee koninghs kindren, sy hadden malkander soo lief, sy konden bij malkander niet komen, het water was veel te diep.

Het thema van de onbereikbare liefde is zo oud als de liefde zelf en altijd een dankbaar toneelonderwerp gebleken: de koningskinderen, Tristan en Isolde, Thisbe en Pyramus, Romeo en Julia.

Carrousel is méér dan het verhaal van twee geliefden die worden gedwarsboomd. Het is óók een belevenis voor alle zintuigen. Wie de voorstelling bezoekt, ruikt en hoort de kermis en wil het liefst zijn handen uitsteken naar popcorn en suikerspin. Carrousel legt daarnaast, op lichtvoetige toon, simpele maar belangrijke levensvragen van doorsnee mensen bloot. Wie is voor mij de ware? Moet ik me iets aantrekken van mijn omgeving? Is familie echt zo belangrijk? En tradities, zoals de kermisborrel? En wat doe ik tegen eenzaamheid? Toch maar naar het café?

Na afloop weet de bezoeker één ding zeker: het leven ís een carrousel. Een mallemolen die steeds maar rondjes draait. ‘Niets wat gebeurt, gebeurde niet al eerder.’

creatiefteam
Het creatief team van Carrousel, vlnr Geurt Franzen, Pepijn Moors en Steven Gerrits (foto: Linda Salden)