Tot Frontgebied Verklaard

Op 26 september 1944 werd Boxmeer bevrijd. Hoewel… Al snel bleek dat de bewoners van het Maasdorp te vroeg hadden gejuicht. De Duitsers waren dan wel verjaagd, ‘s nachts kwamen ze terug. De geallieerden patrouilleerden alleen overdag en trokken zich, als het donker werd, terug achter de spoorlijn. De Duitsers roeiden de Maas over en kwamen ‘s nachts de kelders leegroven. En kerktorens opblazen. Overdag gingen de granaten over en weer. Er vielen slachtoffers, ontelbare woningen werden vernield. Uiteindelijk moest het dorp alsnog worden geĆ«vacueerd. In maart 1945 mochten ze terugkeren; in de tussenliggende maanden was Boxmeer en omgeving frontgebied. In Tot Frontgebied Verklaard wordt gedetailleerd, in lezenswaardige verhalen en rijkelijk geĆÆllustreerd, verslag gedaan van die maanden van verschrikking.

Tot Frontgebied Verklaard verschijnt 24 november, is een co-productie met Guido Siebers uit Boxmeer en wordt uitgegeven door Uitgeverij Reinaert.

Reserveren kan hier

Houdt ook deze website in de gaten.

Enkele pagina’s van de dummy van ‘Tot Frontgebied Verklaard’